قلقاس بانيه

19/11/2015 - 9:38:13

قلقاس بانيه قلقاس بانيه

إعداد - نيللى سيد

المقادير:


كيلو قلقاس - التتبيلة: (4 فصوص ثوم مفرى - ملعقة ملح وفلفل وكمون - عصير ليمونتين) - تمزج بيضتان مع كوب لبن - يمزج نصف كوب بقسماط مع نصف كوب دقيق - زيت – الصوص: (كوب عصير طماطم - 3 فصوص ثوم - ملعقة خل, سمن, ملح وفلفل) - للتزيين بقدونس.


الطريقة:


- يقشر ويقطع القلقاس شرائح رفيعة ثم يتبل بالتتبيلة ويغمس فى خليط البيض ثم البقسماط والدقيق ويقلى فى الزيت.


- الصوص: يشوح الثوم فى السمن ويضاف الخل ثم عصير الطماطم والملح والفلفل ويترك الخليط يمتزج.


- يزين القلقاس بالبقدونس والصوص ويقدم.