كبدة شيش (مصر)

14/04/2016 - 8:58:00

كبدة شيش كبدة شيش

إعداد - نيللى سيد

المقادير:


نصف كيلو كبد مقطع مكعبات - حبتا (فلفل ألوان - طماطم - بصل) مقطعتان مكعبات - أسياخ الشيش.


التتبيلة: بصلة مبشورة - ملعقة (خل - ملح - فلفل - كمون - بهارات) - 3 فصوص ثوم مفرية - عصير ليمونة - ملعقتا صويا صوص.


الطريقة:


- يتبل الكبد بالتتبيلة ويترك لمدة ساعة.


- توضع قطعة طماطم ثم فلفل ثم بصل وقطعة كبدة فى أسياخ الشيش وتكرر حتى انتهاء الكمية.


- تدهن الشواية بالزيت وترص عليها الأسياخ وتقلب من حين لآخر حتى اكتمال النضج ثم تقدم ساخنة.